20 Ιούνιος 2015, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2015, 11:50

Φλαμπουράρης: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας

  • Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις, δίνουμε μάχη για τις επικουρικές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης τη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής. «Είναι στο πλαίσιο εκείνου που επιδιώκουμε. Να περάσει σε ένα ανώτατο επίπεδο η συζήτηση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Μιλώντας σήμερα στο Mega, είπε ακόμη ότι τη Δευτέρα «μπορεί να μην έχουμε συμφωνία, σίγουρα δεν θα έχουμε χρεοκοπία». Η επίτευξη συμφωνίας είναι ο στόχος της κυβέρνησης, επανέλαβε και αναφέρθηκε σε νέα πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η ελληνική πλευρά.

«Πιστεύω ότι θα γίνει συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να δουν πώς προχωρούν ενόψει της Δευτέρας», πρόσθεσε.

Ο Α. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι (και) οι Ευρωπαίοι προσέρχονται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας γιατί: «αλλιώς δεν θα έκαναν Σύνοδο. Θα περίμεναν έως την Πέμπτη που είναι η τακτική Σύνοδος».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί παράτασης αναγνώρισε ότι «το θέτουν κάποιοι κύκλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν είναι θετική εξέλιξη και δεν απελευθερώνει δυνάμεις που θα βοηθήσουν την οικονομία».