20 Ιούνιος 2015, 10:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2015, 10:11

Αγροτικά προϊόντα και αγωγός στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν – Τσίπρα

  • Αγροτικά προϊόντα και αγωγός στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν – Τσίπρα
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ηγετών, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης (φωτ.: EPA/ANATOLY MALTSEV)

Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν «την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της επενδυτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Αντίθετα, υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη ότι «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων».

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών.

Επαφές που θα γίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών το Νοέμβριο. Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και διήρκησε συνολικά μιάμιση ώρα (έναντι του προγραμματισμένου ημίωρου).