19 Ιούνιος 2015, 23:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2015, 22:18

Δείτε ποιος είναι (πλέον) ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

  • Δείτε ποιος είναι (πλέον) ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
    Η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς σε στιγμιότυπο απο τον εορτασμό των 113ων γενεθλίων της

Τη σκυτάλη με τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο πήρε η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς από την Τετάρτη το βράδυ – οπότε η προηγούμενη κάτοχος του τίτλου, Τζεραλίν Τάλι, έφυγε για το τελευταίο ταξίδι σε ηλικία 116 ετών.

Η Τζόουνς, γεννημένη στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, θα σβήσει τα 115 κεράκια της γενέθλιας τούρτας της στις 6 Ιουλίου και είναι μια γυναίκα που ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Τρώγοντας για πρωινό καθημερινά τέσσερις λωρίδες μπέικον και αυγά και πέφτοντας στο κρεβάτι για ύπνο γύρω στις 7 το απόγευμα, κατάφερε να φτάσει σε αυτή την ηλικία και να αποκτήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Όπως αναφέρουν οι συγγενείς της, παρόλο που απολαμβάνει 10 ώρες ύπνου σε ημερήσια βάση, όπως φαίνεται της αρέσει ιδιαίτερα να χαλαρώνει και την υπόλοιπη μέρα στον καναπέ του σαλονιού της.

Η Τζόουνς –που ήταν το τρίτο από 11 αδέλφια– υπήρξε μια επίδοξη δασκάλα που μετακόμισε το 1923 στη Νέα Υόρκη και κατέληξε να προσέχει τα παιδιά πλούσιων οικογενειών αφού δεν είχε δικά της παιδιά (αν και ήταν παντρεμένη για σύντομο διάστημα). Έτσι, σχεδόν σε όλη της τη ζωή συμπεριφερόταν στα παιδιά που φρόντιζε με ιδιαίτερη αγάπη και στοργή.

Μια ξεχωριστή γυναίκα που όπως η ίδια έχει αναφέρει στο παρελθόν, αποδίδει τη μακροβιότητά της στη βαθιά πίστη της στον Θεό.

Tags