19 Ιούνιος 2015, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2015, 16:27

Οι «Μνήμες Προσφύγων» στο Μικρασιατικό Αντάμωμα Χαλανδρίου

  • Οι «Μνήμες Προσφύγων» στο Μικρασιατικό Αντάμωμα Χαλανδρίου

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα συγκέντρωσε και φέτος το καθιερωμένο Μικρασιατικό Αντάμωμα από το Σύνδεσμο Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Συνοικισμό Χαλανδρίου.

Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ανάμεσα στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν ξεχώρισε η μοναδική αποστολή από την περιοχή της Θεσσαλίας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας - Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων».

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Μάριος Παπαδέας, η ορχήστρα του οποίου συνόδευσε μουσικά τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης: το ζεύγος Σαραγούδα (με τα τραγούδια των οποίων γλέντησαν και συνεχίζουν να γλεντούν μικρότεροι και μεγαλύτεροι Μικρασιάτες), το ζεύγος Περπινιάδη και τον Νίκο Καρατάσο.


Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν σπουδαίοι άνθρωποι που προσφέρουν σημαντικό έργο στη μικρασιατική μνήμη και τον πολιτισμό, και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Θωμαδάκης, η Γιασεμή και ο Νίκος Σαραγούδα, ο Νίκος Καρατάσος καθώς και μικρασιάτες  αθλητές και ολυμπιονίκες.

Εκτός από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ν. Ιωνίας - Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων», στο αντάμωμα έλαβαν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», ο Σύλλογος Μικρασιατών Κορδελιού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ναζιανζού και ο Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος».