19 Ιούνιος 2015, 12:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2015, 12:54

Το Twitter αναβαθμίζεται, τι αλλάζει στα βίντεο

  • Απόπειρα επηρεασμού των βρετανικών εκλογών μέσω Twitter

Σε αναβάθμιση προχωρά το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Έτσι, θα υποστηρίζει αυτόματη αναπαραγωγή multimedia αρχείων –όπως (native) videos, Vines και .gifs– κατά το γνωστό σκρολάρισμα (μετατόπιση κειμένου ή εικόνας μέσα σε ένα πλαίσιο στην οθόνη) του χρονολογίου (Timeline).

Όπως και στο Facebook, έτσι και στο Twitter η αυτόματη αναπαραγωγή θα πραγματοποιείται χωρίς ήχο, με τον χρήστη να επιλέγει με ένα πάτημα αν θα τον ενεργοποιήσει.

Για την αποφυγή επιπλέον χρεώσεων δεδομένων, το Twitter παρέχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας αυτόματης αναπαραγωγής.

Στο Twitter iPhone app, η απενεργοποίηση της νέας λειτουργίας autoplay πραγματοποιείται μέσα από το Προφίλ, επιλέγοντας το εικονίδιο του «γραναζιού» και στη συνέχεια μεταβαίνοντας στις γενικές ρυθμίσεις.

Οι τρεις διαθέσιμες επιλογές της λειτουργίας autoplay είναι: Μobile data και Wi-Fi, Μόνο Wi-Fi και πλήρης απενεργοποίηση του auto-play. Στο twitter.com, η απενεργοποίηση της νέας λειτουργίας auto-play πραγματοποιείται μέσα από το Προφίλ, επιλέγοντας τις γενικές ρυθμίσεις > Video tweets > Autoplay.

Η λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής πολυμέσων διατίθεται από χθες για την εφαρμογή του Twitter για το iPhone/iPad, αλλά και την website έκδοση του κοινωνικού δικτύου. Στη συνέχεια θα υποστηριχθεί και η εφαρμογή για συσκευές Android.