19 Ιούνιος 2015, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2015, 11:22

Με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν την «Καμπάνα του Πόντου» στη Δράμα

  • Με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν την «Καμπάνα του Πόντου» στη Δράμα

Εξαιρετική από κάθε άποψη ήταν η παρουσίαση του ποιήματος του Φίλωνα Κτενίδη Η καμπάνα του Πόντου, δραματοποιημένου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, κατόπιν προσκλήσεως της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας και της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πριν από λίγο καιρό στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο λόγος του Φίλωνα Κτενίδη άγγιξε τις ψυχές όλων, κάνοντας τις καρδιές να χτυπούν πιο γρήγορα και τα δάκρυα να κυλούν αβίαστα και λυτρωτικά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, με αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του Φίλωνα Κτενίδη, ενώ δεν δίστασε να παρουσιάσει την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων ως «φωλέα πολιτισμού» στη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων παρουσίασαν το έργο Η καμπάνα του Πόντου σε επιμέλεια οπτικού υλικού της Λένας Σαββίδου και σκηνοθετική-ενδυματολογική επιμέλεια του Αχιλλέα Λέρα.

Το θερμό κοινό της Δράμας αγκάλιασε την παράσταση και γνώρισε το μεγάλο αυτό έργο του Φίλωνα Κτενίδη, που όπως το είχε περιγράψει ο ίδιος, πρόκειται «για ένα ευλαβικό μνημόσυνο στους νεκρούς που μείνανε σ’ εκείνα τα άγια χώματα, για χαιρετιστήριο μήνυμα στον τόπο που γεννηθήκαμε, για ύμνο στη δόξα και την αθανασία του Πόντου».