19 Ιούνιος 2015, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2015, 10:31

Πληροφορίες για έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα

  • Reuters: Συμφωνία έως την Τρίτη και εκταμίευση ως τις 20 Αυγούστου

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη εκτάκτως σήμερα, μετά τη 1:00 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με θέμα συζήτησης την πιθανή αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Η πληροφορία κυκλοφορεί από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, μάλιστα λέγεται ότι πρόκειται για διαρροή του Μαξίμου, ωστόσο σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times η ίδια η ΕΚΤ έσπευσε να την διαψεύσει κατηγορηματικά.

Σήμερα επανήλθε στο θέμα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πολλές ευρωπαϊκές πηγές, που με βεβαιότητα λένε ότι θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που η εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, το Reuters μετέδωσε πως κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup του Λουξεμβούργου εκφράστηκαν φόβοι για το εάν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες το πρωί της Δευτέρας.