18 Ιούνιος 2015, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2015, 18:38

Στο ΔΝΤ για εξηγήσεις προσφεύγει η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

  • Στο ΔΝΤ για εξηγήσεις προσφεύγει η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ θα προσφύγει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά τη δήλωση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι εκπαιδεύονταν Έλληνες δημοσιογράφοι για να προβάλουν τις θέσεις του.

Ο Π. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν, ήδη από το 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό «τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να της δώσουν όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν.

«Είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.