18 Ιούνιος 2015, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2015, 15:38

Η Λαγκάρντ ζητά τη δόση, ο Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Γιούνκερ

  • Η Λαγκάρντ ζητά τη δόση, ο Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Γιούνκερ
    Φωτ.: Fernando Bizerra (ΕPA)

Σκληρό παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη με φόντο το Eurogroup που συνεδριάζει το απόγευμα στο Λουξεμβούργο, αλλά και τις φήμες που θέλουν τη λύση στο ελληνικό ζήτημα να μετατίθεται σε Σύνοδο Κορυφής – η οποία όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Από τη μεριά της η Κριστίν Λαγκάρντ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει «περίοδος χάριτος» και ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει οπωσδήποτε τη δόση της 30ής Ιουνίου στο ΔΝΤ, διαφορετικά θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι δύο άνδρες αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της Κομισιόν, όμως, δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος του εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα για την εξεύρεση λύσης.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει.

Το θέμα της Ελλάδας και οι επιπτώσεις από τη μη επίτευξη συμφωνίας ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος συμφώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνουν σε επαφή. Ο Κύπριος πρόεδρος σήμερα επικοινώνησε και με τον Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Αλέξη Τσίπρα.