18 Ιούνιος 2015, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2015, 14:07

Βούτσης-Στρατούλης: «Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο όχι»

  • Βούτσης-Στρατούλης: «Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο όχι»

«Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο όχι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με φόντο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Χαρακτήρισε «πιθανό αλλά και δύσκολο» να βρεθεί λύση διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει το Grexit και κανείς δεν μπορεί να την υποχρεώσει σε αυτό ούτε νομικά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο Βούτσης υποστήριξε ότι «αν χρειάζεται για λίγο καιρό να βαδίσουμε δύσκολα για να φτάσουμε σε μια έντιμη συμφωνία, θα το κάνουμε», ευθυγραμμιζόμενος με ανάλογη δήλωση που έκανε στο Mega o αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο Δ. Στρατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μεγαλύτερη ζημία από ένα Grexit θα πάθουν οι δανειστές απ’ ό,τι η Ελλάδα... Να μην ανησυχεί ο κόσμος, θα δυσκολευτούμε για μερικούς μήνες, αλλά όλα θα πάνε καλά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι  η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την κοινωνία.

«Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα, αν αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες, να έχει τη δυνατότητα από εκεί και πέρα να ξαναμπεί σε δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας», υποστήριξε.

«Αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στα τέλη του μηνός, οι ίδιοι οι δανειστές θα έρθουν να πουν ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός».