21 Ιούνιος 2015, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2015, 09:58

Ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού αναβιώνει τα Παρχάρια

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού αναβιώνει τα Παρχάρια
    Το εκκλησάκι των Ποντίων

Αναβίωση των περίφημων Παρχαρίων ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Ποντίων, τον Άγιο Γεώργιο Αργυρούπολης που βρίσκεται στο Ναυτικό Όμιλο δίπλα στις φυλακές Ωρωπού, θα πραγματοποιηθεί το ολοήμερο υπαίθριο πανηγύρι «Η Παρχαρομάνα».

Οι διοργανωτές έχουν καταρτίσει πλούσιο πρόγραμμα. Θα γίνει παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια από τον Πόντο, καθώς και από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Ακόμη, θα αναβιώσει το έθιμο των παραδοσιακών αγώνων (πάλη, τσουβαλοδρομία, αυγοδρομίες και διελκυστίνδα), ενώ στο χώρο θα υπάρχει μπουφές με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, στην τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, έχει δημιουργηθεί ένας πανέμορφος χώρος αναψυχής με θέα τη θάλασσα. Καλούν, λοιπόν, τα μέλη όλων των συλλόγων Ποντίων της Νοτίου Ελλάδας, να πάρουν μέρος στην «Παρχαρομάνα».

 

Κι όπως υπογραμμίζουν, δεν είναι μόνο η ανάγκη για τη συνέχιση της παράδοσης των προγόνων. Παράλληλα, είναι και μια ευκαιρία για σύντομη απόδραση στη φύση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με προσκύνημα στο Άγιο Πορφύριο Ωρωπού.
 

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ27
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
17:30
Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης και ο Σύλλογος Ποντίων «Εύξεινος Πόντος» Ωρωπού σας προσκαλεί το...