17 Ιούνιος 2015, 22:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 22:21

Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

  • Ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
    Φωτ.: Jose Coelho (EPA)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο προβλέπουν την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι. Τα φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν από ισχυρούς ανέμους. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ασθενήσουν στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ασθενήσουν στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το Ιόνιο σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές, στις βορειότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από αργά το βράδυ νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.