17 Ιούνιος 2015, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 16:23

Η Κωνσταντοπούλου έστειλε πίσω, ως απαράδεκτο, έγγραφο Στουρνάρα!

  • Η Κωνσταντοπούλου έστειλε πίσω, ως απαράδεκτο, έγγραφο Στουρνάρα!
    Φωτ.: Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Πρόεδρος της Βουλής… πήρε το όπλο της και έστρεψε τα πυρά της κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως απαράδεκτο έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας και το οποίο αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2014-2015.

Η Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου για το Δημόσιο Χρέος, του επιτέθηκε λέγοντας πως «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα», κατηγορώντας τον για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή έφτασε μια γνωστοποίηση με συνημμένο ένα στικάκι και υστερόγραφο ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί και αντίγραφο της ετήσιας έκθεσης για την πορεία της οικονομίας.

Η ίδια ανέφερε πως ζητήθηκε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να χορηγήσει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή του λογιστικού ελέγχου. «Απαντώντας με επιστολή του στις 27 Μαΐου ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει ότι χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ, αυτά που μπορούσαμε να βρούμε και από αλλού και ότι οι τηρήσεις των λογαριασμών του ελληνικού Δημοσίου καλύπτονται από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής. Εξήγησε μάλιστα ότι ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε στο Κοινοβούλιο ότι είναι απόρρητα τα στοιχεία κίνησης των λογαριασμών «από τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν περάσει τα χρήματα που δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα», η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως ο Γιάννης Στουρνάρας «παρεμβαίνει σήμερα επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους». Ανακοίνωσε δε ότι σύντομα η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους θα καλέσει τον διοικητή, ενώ θα λάβει και κλήση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξηγήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπέγραψε μεταξύ του Δημοσίου και της Siemens.