17 Ιούνιος 2015, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 15:28

Με φωνές αντέδρασε η Βίκυ Σταμάτη στο έκτο «όχι» για αποφυλάκιση

  • Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη
    Φωτ.: Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άκουσε για έκτη φορά το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη και αντέδρασε με φωνές και ζητώντας εξαίρεση από την έδρα των τακτικών δικαστών και της αναπληρώτριας εισαγγελέα. «Ντροπή σας, ανοίξατε δύο τάφους σήμερα», φώναζε η Βίκυ Σταμάτη απευθυνόμενη στο δικαστήριο το οποίο θεωρεί ότι την εκδικείται.  

Η σύζυγος του πρώην υπουργού επικαλείται την κατάσταση της υγείας της και την ανάγκη του ανήλικου παιδιού της να έχει κοντά του τη μητέρα του. Και οι δύο αυτοί λόγοι, όμως, δεν φάνηκαν επαρκείς στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος αμφισβήτησε την κατάσταση της υγείας της Βίκυς Σταμάτη.

Μετά το ξέσπασμά της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε συγνώμη για τον «παρορμητισμό και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της». Επίσης, ανέφερε πως η ίδια και το παιδί της τελούν σε αιχμαλωσία και πρόσθεσε: «Εδώ και τρία χρόνια έχω εκτίσει ποινή υπακοής. Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιό μου. Ο παιδοκτόνος που σκότωσε και έβρασε το παιδί του προαυλίζεται. Ήθελα να ξέρω για ποιον λόγο έρχομαι στα δικαστήρια. Δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη. Όλοι οι συγκατηγορούμενοί μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους».

Χωρίς να την κατονομάσει, η Βίκυ Σταμάτη επέκρινε την Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του συζύγου της, που βρίσκεται εκτός φυλακής λόγω προβλημάτων υγείας του ενός εκ των ανήλικων παιδιών της. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.