13 Ιούλιος 2013, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:22

Οι τιμές παίρνουν φωτιά στους ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς

  • Οι τιμές παίρνουν φωτιά στους ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς

Μπορεί ο τουρισμός της Ελλάδας να έχει αυξηθεί, λόγω των ξένων τουριστών, άλλα τα 2/3 των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές. Οι τιμές των δημοφιλών προορισμών πήραν φωτιά.

Πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών δείχνει πως το 73% των Ελλήνων δεν πρόκειται φέτος το καλοκαίρι να κάνει διακοπές για οικονομικούς λόγους. 

Όταν οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές των καταλυμάτων στα ελληνικά νησιά αυξάνονται γίνεται αμέσως κατανοητό πως στόχος των τουριστικών επιχειρήσεων προφανώς δεν είναι οι Ελληνες.

Το trivago δίνει τους ακριβότερους ελληνικούς προορισμούς.

H σχετική έρευνα κατέγραψε άνοδο των τιμών για τον μήνα Ιούλιο στους δημοφιλείς προορισμούς. Συγκεκριμένα, το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης για μια ακόμα φορά καταλαμβάνει την πρώτη θέση αλλά αυτή τη φορά στη λίστα των ακριβότερων προορισμών για τον Ιούλιο 2013, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 335 ευρώ.

Στη δεύτερη λίστα βρίσκεται η Οία Σαντορίνης με 319 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Φηροστεφάνι Σαντορίνης με μέση τιμή διανυκτέρευσης 288 ευρώ

Από την ίδια λίστα προκύπτει ότι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση μέσων ξενοδοχειακών τιμών είναι η Βασιλική Λευκάδας με αύξηση της 78% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ακολουθούν τα Καρδάμαινα της Κω με αύξηση σε σχέση με πέρυσι 72% και ο Αγ. Στέφανος Μυκόνου με αύξηση 67% σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Τη λίστα των πέντε προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών συμπληρώνουν η Μύκονος (Χώρα) και η Ιαλυσός με ποσοστό αύξησης 59%.

Η Ελούντα της Κρήτης ήταν ο ακριβότερος προορισμός για τον Ιούλιο του 2012 με μέση τιμή διανυκτέρευσης 291 ευρώ, ενώ ο δεύτερος ακριβότερος ήταν η Οία της Σαντορίνης με 258 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Την τρίτη θέση των ακριβότερων προορισμών κατείχε το Ημεροβίγλι με 256 ευρώ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές και πανέμορφες περιοχές στην Ελλάδα που οι τιμές είναι ακόμη σε λογικά επίπεδα και γίνονται ειδικές προσφορές για Έλληνες.