17 Ιούνιος 2015, 15:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 15:14

«Ο χορός είναι ζωή» για το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» (βίντεο)

  • «Ο χορός είναι ζωή» για το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» (βίντεο)
    Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Έδεσσας

«Ο χορός είναι ζωή» είπαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», και χόρεψαν στο 4ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Φόρης Γεντζής» στην Έδεσσα.

Η ταυτόχρονη συνύπαρξη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής σε ένα συνονθύλευμα χρωμάτων και μουσικής προκάλεσαν τη συγκίνηση των χιλιάδων θεατών που ήρθαν αποκλειστικά για το Αντάμωμα. Όλες οι αποστολές χόρεψαν μαζί χαρακτηριστικούς χορούς τις ιδιαίτερης πατρίδας τους, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκομένους.

Ένα πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας με 1.800 χορευτές παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, τα Νησιά, τη Μικρά Ασία και την Ήπειρο.

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» ξεκίνησε με πομπή από τη βυζαντινή γέφυρα «Κιουπρί» της Έδεσσας και κατευθύνθηκε προς το γήπεδο για να ενωθεί με τις υπόλοιπες αποστολές, δίνοντας το σύνθημα της έναρξης του Ανταμώματος.

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει στην εκδήλωση και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εκτός του πολιτισμικού. Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε φορείς της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη (όπως το Γηροκομείο) και σε συσσίτια.


Χορευτικά από όλη της Ελλάδα στο Αντάμωμα

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ13
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
18:30
Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας...