17 Ιούνιος 2015, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 10:29

Πάνω από 2.000 άτομα στο 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών στη Νάουσα

  • Πάνω από 2.000 άτομα στο 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών στη Νάουσα
    (φωτ.: foninaousis.gr)

«Περισσότερα από 2.000 άτομα θα έλθουν στη Νάουσα για να συμμετάσχουν το Σάββατο 27 Ιουνίου και την Κυριακή 28 στο 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας που έδωσε το στίγμα της επικείμενης μεγάλης γιορτής στην πόλη.  

«Διεκδικήσαμε τη διοργάνωση του φεστιβάλ γιατί θέλαμε ο κόσμος που θα έρθει να γνωρίσει και τη βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης, τον πλούτο του συλλόγου μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Λέσχης Φώτης Φανιάδης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια μεγάλη πομπή απαρτιζόμενη από όλες τις ποντιακές αποστολές προς το μνημείο Γενοκτονίας, όπου θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη των 353.000 ψυχών που χάθηκαν. Η πομπή θα καταλήξει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, όπου θα γίνει το Φεστιβάλ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Λέσχης διατύπωσε αιχμές κατά του Δήμου που ενώ ζήτησε την βοήθειά του εισέπραξε αδιαφορία.

Το φεστιβάλ εκτός από το εορταστικό του περιεχόμενο προάγει την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο αφού κατόπιν συνεννοήσεως με την Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος οι αποστολές που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη διοργάνωση θα προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα μοιραστούν στους κατοίκους της Νάουσας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.


Η συνέντευξη Τύπου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ27
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
19:00
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εύξεινο...