16 Ιούνιος 2015, 21:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2015, 10:31

Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη: Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

  • Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη: Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι
    Φωτ.: Flickr

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλέπονται καταιγίδες στη Θεσσαλία, κατά τόπους έντονες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Από το απόγευμα θα  αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και το βορειοδυτικό Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά στην Ήπειρο ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα ενταθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στη Δωδεκάνησα. Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διεύθυνσης 3 με 4 μποφόρ και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.