16 Ιούνιος 2015, 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούνιος 2015, 08:48

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την Τετάρτη στο Σύνταγμα

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την Τετάρτη στο Σύνταγμα

Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» διοργανώνεται μέσω facebook, την Τετάρτη στις 19:30 συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης.

Διοργανωτές είναι τα μέλη του "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας", το οποίο καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα.

Οι διοργανωτές επαναλαμβάνουν αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή «ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».