15 Ιούνιος 2015, 22:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2015, 22:37

Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σε καταυλισμό της Μυτιλήνης

  • Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σε καταυλισμό της Μυτιλήνης
    Μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Χαμός έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, όταν Σύροι και Αφγανοί πιάστηκαν στα χέρια επειδή οι μεν κατηγορούσαν τους δε για προνομιακή μεταχείριση κατά τη μεταφορά τους από το κέντρο του νησιού το περασμένο σαββατοκύριακο.

Αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες τραυματίστηκαν –περίπου δέκα άτομα–  ενώ γυναίκες και παιδιά έτρεχαν να κρυφτούν.

Το ίδιο έκαναν και τα δυο στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στον καταυλισμό για να φρουρούν τους 1.400 αλλοδαπούς. Οι λιμενικοί κλείστηκαν σε κοντέινερ μέχρι που επενέβη η Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και αποκατέστησε την τάξη.

Εκατοντάδες άτομα, στη συνέχεια, έκαναν πορεία προς την πόλη και συγκεκριμένα προς το λιμάνι. 

Εκεί, δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος τους διοχέτευσαν στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους έκλεισαν τη δίοδο προς την προκυμαία.

Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η όλη κατάσταση και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των εξεγερμένων προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά σε κατοικημένα τμήματα της, άρχισε η σταδιακή διοχέτευση φυγάδων προς το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να τους εκδοθεί το απαραίτητο για να αναχωρήσουν ταξιδιωτικό έγγραφο με αφορμή το οποίο ξέσπασαν τα επεισόδια.