15 Ιούνιος 2015, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2015, 17:48

Διώξεις βόμβα για 800 Έλληνες γιατρούς και την εταιρεία Bayer

  • Διώξεις βόμβα για 800 Έλληνες γιατρούς και την εταιρεία Bayer

Ήταν κοινό μυστικό, αλλά τώρα έσκασε η βόμβα που εμπλέκει τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία και 800 Έλληνες γιατρούς σε σκάνδαλο δωροδοκίας!

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου και μετά από σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάλληλοι της Bayer Hellas, με τη συνδρομή και άλλων εταιρειών δωροδοκούσαν Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της εταιρείας με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλου είδους δώρα, όπως ταξίδια κτλ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και περισσότεροι από 800 γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της Bayer Hellas για ενεργητική δωροδοκία από κοινού, σύμφωνα με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκονται ακόμα ένας υπάλληλος της ίδιας εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι άλλων δύο ελληνικών εταιρειών.

Οι γιατροί βέβαια δεν αποκλείεται να την γλιτώσουν, καθώς οι περιπτώσεις τους ενδέχεται να χαρακτηριστούν πλημμελήματα και να έχουν παραγραφεί.

Την έρευνα διενήργησαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννης Σέβης.