15 Ιούνιος 2015, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2015, 13:40

Μπακού 2015: Ανακοίνωση-κόλαφος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

  • Μπακού 2015: Ανακοίνωση-κόλαφος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

Με σκληρή επιστολή της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος καλεί τους σκεπτόμενους πολίτες να μην δελεαστούν από τα πετροδόλαρα που σκορπά το Αζερμπαϊτζάν για να εντυπωσιάσει, και να περιφρονήσουν τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που ξεκίνησαν στο Μπακού στις 12 Ιουνίου.

Αφήνοντας μια αδιόρατη αιχμή όσον αφορά την ανάθεση «με συνοπτικές διαδικασίες» της διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, η Αρμενική Επιτροπή υπογραμμίζει πως «o "δημοκρατικά" εκλεγμένος, με νοθευμένες εκλογικές διαδικασίες, δικτάτορας Ιλχάμ Αλίγεφ» αγοράζει πανάκριβα λάμψη.

Με δαπάνες που προς το παρόν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ο Αλίγεφ «στρώνει άλλο ένα παχύ χαλί από πετροδόλαρα για να συγκαλύψει με δεξιοτεχνία τις καταγγελίες των διεθνών οργανισμών για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις εκατοντάδες διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων αλλά και δημοσιογράφων και ακτιβιστών που φυλακίζονται με βάση χαλκευμένες από το καθεστώς κατηγορίες, την ανέχεια στην οποία ζει ο λαός της χώρας του, τη διαφθορά και τη σήψη της πολιτικής ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα και τον πλούτο της».

Και ενώ «υποκλίνεται» στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος (αναφέρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος), το Αζερμπαϊτζάν «στήνει προβοκάτσιες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την πολεμοχαρή και πολεμοκάπηλη στάση του».

Τέλος, η Επιτροπή ενώνει τη φωνή της με διεθνείς οργανώσεις όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Ένωση Ποδοσφαιριστών (FifPro), η Ευρωπαϊκή Ένωση Υποστηρικτών Φιλάθλων κ.ά., και καταγγέλλει το Αζερμπαϊτζάν για την κακόβουλη εκμετάλλευση των αγώνων και του Ολυμπιακού Κινήματος.