14 Ιούνιος 2015, 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2015, 20:42

Εκδηλώσεις μνήμης στο Μόναχο για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη

  • Εκδηλώσεις μνήμης στο Μόναχο για τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη
    Ο Γαβριήλ Βουλγαρίδης, με τη φωτογραφία του δολοφονημένου αδελφού του στα χέρια, περπατά προς το σημείο όπου έγινε σήμερα η κατάθεση των στεφάνων (φωτ.: EPA / TOBIAS HASE)

Διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Πόντιου Θεόδωρου Βουλγαρίδη, που δολοφονήθηκε πριν από δέκα χρόνια (15 Ιουνίου 2005) από τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση NSU, πραγματοποιούνται στο Μόναχο.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στον Άγιο Γεώργιο Μονάχου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αδελφό του θύματος Γαβριήλ Βουλγαρίδη, από τον Σύλλογο Ποντίων Μονάχου, καθώς και από εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας και του δήμου Μονάχου.

Τις εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα (15 Ιουνίου), διοργανώνουν από κοινού οι συγγενείς του δολοφονηθέντος, η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας-Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας, το Βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, το Ελληνικό Γενικό Προξενείο Μονάχου, ο δήμος Μονάχου, ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου και το Ελληνικό Σπίτι.         

Από τις αυριανές εκδηλώσεις ξεχωρίζει η επίδοση της ποντιακής λύρας του δολοφονηθέντος στη διευθύντρια του Μουσείου Μονάχου Ισαμπέλλα Φέλε.

Ακόμη, ο Νίκος Μωυσιάδης θα συνοδεύσει με ποντιακή λύρα την εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μονάχου. Ποντιακούς χορούς θα παρουσιάσει το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.