14 Ιούνιος 2015, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2015, 19:46

«Όχι» σε μειώσεις μισθών και συντάξεων

  • Θρίλερ με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την ώρα που συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, μεταξύ εταίρων-δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης, το Μαξίμου απαντά (στις διαρροές περί υποχώρησής του σε θέματα μισθών-συντάξεων και ΔΕΗ) ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω!

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν: «Επαναλαμβάνουμε, σε όλους τους τόνους, ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη – το πείραμα αρκετά κράτησε».

Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ (δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο) κι άλλο 1% από την αύξηση του ΦΠΑ!

Παράλληλα το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία, η οποία θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες: δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.