14 Ιούνιος 2015, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2015, 00:39

Η «Κούρδισσα Σακίρα» που εμπνέει τους Πεσμαργκά να πολεμήσουν το ISIS

  • Η «Κούρδισσα Σακίρα» που εμπνέει τους Πεσμαργκά να πολεμήσουν το ISIS
    Η Κούρδισσα ποπ σταρ Έλεν Αμπντουλά

Με ψηλά τακούνια, άψογο μακιγιάζ, λαμπερά κόκκινα μαλλιά, στρατιωτική στολή και χρυσά δαχτυλίδια με τη μορφή μυδραλιοβόλου, σίγουρα δεν έχει τα χαρακτηριστικά Κούρδου μαχητή στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, η Έλεν Αμπντουλά, γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Helly Luv, εμπνέει με τα τραγούδια της τους Κούρδους μαχητές Πεσμαργκά, στον αγώνα που δίνουν ενάντια στους τζιχαντιστές του ISIS.

«Θέλω να δώσω ό,τι μπορώ στους Πεσμαργκά, επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ως μια από αυτούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 26χρονη τραγουδίστρια, που αυτό το διάστημα προωθεί το τραγούδι της Revolution (Επανάσταση).

«Φοράω τη στολή των Πεσμαργκά για να τους ενθαρρύνω», εξήγησε μιλώντας για το βίντεο κλιπ.

Το τελευταίο μουσικό βίντεό της ξεκινάει με την εικόνα ενός μαχητή Πεσμαργκά, που κοιτάζει με συγκίνηση μια φωτογραφία ενός νεαρού αγοριού, που υποθετικά θα μπορούσε να είναι ο γιος του, ενώ ακούγονται βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί στο παρασκήνιο. 

Ήδη, το βίντεο κλιπ που λέγεται ότι γυρίστηκε πολύ κοντά στο πεδίο των μαχών, μετρά πάνω από 700.000 επισκέψεις στο YouTube, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

«Καλώ το Κουρδιστάν και τις χώρες του κόσμου να ενωθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της αδικίας», είπε η «Κούρδισσα Shakira», που γεννήθηκε στο Ιράν το 1988.