13 Ιούλιος 2013, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:22

Δώρο ζωής από 19χρονο σε πέντε ανθρώπους

  • Υποχρεωτικά δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες

Δώρο ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται με σοβαρές παθήσεις, έδωσαν οι γονείς ενός 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, σε τροχαίο, στο Βόλο.

Με περισσή δύναμη ψυχής, οι γονείς του νεαρού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους κι έτσι, από σήμερα το πρωί γίνεται αγώνας δρόμου για την έγκαιρη μεταμόσχευση τους. Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από αφέψημα για την χολολιθίαση που είχε καταναλώσει.

Η καρδιά του 19χρονου θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.

Πηγή: thebest.gr