14 Ιούνιος 2015, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2015, 12:03

Ο Νίκος Γκάλης γράφει για τον άθλο του Ευρωμπάσκετ του 1987

  • Ο Νίκος Γκάλης γράφει για τον άθλο του Ευρωμπάσκετ του 1987
    Η στιγμή της απονομής του τροπαίου στον αλησμόνητο τελικό του 1987

Ανεξίτηλα έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων η ιστορική ημερομηνία της 14ης Ιουνίου του 1987. Σαν σήμερα, πριν από 28 χρόνια, η Εθνική ομάδα μπάσκετ, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Χριστοδούλου, τον Φασούλα, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά, κατάφερε το θαύμα!

Μέσα σε ένα «φλεγόμενο» ΣΕΦ κέρδισε την πρώην Σοβιετική Ένωση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας και έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Νίκος Γκάλης, με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γυρίζει το χρόνο πίσω και γράφει για το (αθλητικό) έπος του 1987.

«14 Ιουνίου 1987!!! Η πιο μεγάλη μέρα μέχρι τότε του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού της χώρας μας», τονίζει αρχικά ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής.

«Μια ολόκληρη χώρα ήταν στο πόδι. Δέκα και πλέον εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός συνόρων ζούσαν με την ελπίδα να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και εμείς δεν θα έπρεπε να τους απογοητεύσουμε», θυμάται.

Ο Γκάλης υπογραμμίζει ότι στο ξενοδοχείο, πριν από τον αγώνα, ήταν διάχυτη η πίστη και η αποφασιστικότητα.

«Μπαίνοντας το βράδυ στο ΣΕΦ και βλέποντας και την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Έλληνες φίλαθλοι, πίστεψα ότι στο τέλος αυτού του αγώνα, με αντίπαλο ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου μπάσκετ, είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε εμείς οι νικητές», συμπληρώνει.

Κλείνοντας, τονίζει ότι αυτός ο τίτλος ένωσε έναν ολόκληρο λαό και έβαλε το μπάσκετ στο σπίτι του κάθε Έλληνα.

Δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του αξέχαστου τελικού.