14 Ιούνιος 2015, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2015, 09:02

Βαλς: Έκανα γκάφα με το κυβερνητικό αεροσκάφος

  • Βαλς: Έκανα γκάφα με το κυβερνητικό αεροσκάφος
    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε εκδήλωση στο Παρίσι, πριν από ένα μήνα (φωτ.: EPA/LOIC VENANCE)

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς παραδέχεται ότι ήταν λάθος του να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στο Βερολίνο και να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στη χώρα, ο Βαλς έδειξε απολογιστική διάθεση με δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

«Είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε. Ήταν ένα λάθος, μια γκάφα. Κατάφερα να δώσω την εντύπωση στους Γάλλους ότι δεν αφιερώνομαι αποκλειστικά σε αυτούς. Λυπάμαι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δύο στους τρεις Γάλλους θεωρούν ότι το ταξίδι του στο Βερολίνο, μαζί με τα παιδιά του, ήταν κάτι το «σοβαρό» και το 68% κρίνει επίσης ότι η μετακίνηση αυτή ζημίωσε την εικόνα του Γάλλου πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa.

Επίσης, για μεγάλη πλειοψηφία (58%) των Γάλλων, η απόφασή του να καταβάλει το αντίτιμο του ταξιδιού (2.500 ευρώ), δεν κλείνει το θέμα.

«Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, με την Μπάρτσα. Αυτό συνδέεται με την οικογένειά μου, οι Γάλλοι το γνωρίζουν, μου μιλούν γι'αυτό στο δρόμο», εξήγησε ο Βαλς.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ως πρωθυπουργός της χώρας, οφείλει να είναι άμεμπτος. «Κατανοώ ότι οι Γάλλοι που δεν καταφέρνουν να βγάλουν τα έξοδα του μήνα, μπορεί να σοκαρίστηκαν από αυτήν την άνεση. Ήταν μια γκάφα, δεν πρέπει να κάνω δεύτερη», πρόσθεσε.