13 Ιούνιος 2015, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2015, 09:55

Μπακού 2015: Ελληνικό χρώμα στην τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (βίντεο)

  • Μπακού 2015: Ελληνικό χρώμα στην τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (βίντεο)
    Ο πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Πετρούνιας μπαίνει στο στάδιο κρατώντας περήφανα την ελληνική σημεία (φωτ.:EPA)
  • Μπακού 2015: Ελληνικό χρώμα στην τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (βίντεο)

Η τελετή έναρξης των 1ων  Ευρωπαϊκών Αγώνων είχε έντονο ελληνικό χρώμα. Πρώτος αθλητής που μπήκε (ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ενόργανη Λευτέρης Πετρούνιας.

Το σκηνικό θύμιζε «Αθήνα 2004». Εμπνευστής και σκηνοθέτης της τελετής έναρξης είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Έλληνας καλλιτέχνης που έβαλε τη σφραγίδα του στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Τη φλόγα μετέφερε στο στάδιο ο Ιλχάμ Ζακίγιεφ, ο τυφλός χρυσός παραολυμπιονίκης του Αζερμπαϊτζάν στο τζούντο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έδωσε το σύνθημα για να να ξεκινήσουν οι Αγώνες, που έχουν στόχο να καθιερωθούν κάθε τέσσερα χρόνια και να διεξάγονται πριν από την Ολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί.

Η εθνική πόλο γυναικών έκανε νικηφόρα πρεμιέρα. Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου επικράτησε άνετα 20-2 της Μεγάλης Βρετανίας. Ακολουθούν τα δύο μεγάλα ντέρμπι του ομίλου με Ολλανδία (σήμερα στις 18:30) και Ουγγαρία (Κυριακή).

«Πράγματι αυτά είναι τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά το σημαντικό ήταν για μας να μπούμε στο κλίμα των αγώνων», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών.