11 Ιούνιος 2015, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 20:26

Τιμήθηκε η γιορτή του Απόστολου Βαρνάβα στην Κύπρο

  • Τιμήθηκε η γιορτή του Απόστολου Βαρνάβα στην Κύπρο
  • Τιμήθηκε η γιορτή του Απόστολου Βαρνάβα στην Κύπρο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στη μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου, στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο ηγούμενος της μονής και πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, αρχιμανδρίτης Ιωάννης.

Το Πατριαρχικό μήνυμα εκόμισε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην Θρονική εορτή της Εκκλησίας Κύπρου και συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και Κυπρίους Ιεράρχες στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία.


Αρχιερατικό συλλείτουργο από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Ανδρέα

Επί ευκαιρία της γιορτής, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Ανδρέα. Στο συλλείτουργο παρέστησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος Παναγιώτης Αντωνάτος, ο βουλευτής Σοφοκλής Φυτής ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και άλλοι επίσημοι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε μήνυμά του ανέφερε: «Ευχόμεθα και προσευχόμεθα από τον Σεπτόν Κέντρον των απανταχού της Οικουμένης Ορθοδόξων, το και αείφωτον και τηλαυγές Φανάριον, για την ειρήνην, εσωτερική και εξωτερικήν, την άνωθεν ειρήνην, του σύμπαντος κόσμου».