11 Ιούνιος 2015, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 21:24

Η Σαντορίνη το ωραιότερο νησί του κόσμου

  • Η Σαντορίνη το ωραιότερο νησί του κόσμου

Την Σαντορίνη ανέδειξαν ομορφότερο νησί του κόσμου οι Αμερικανοί. Αυτό προέκυψε μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας US news η οποία δημοσίευσε τη λίστα με τα δεκαέξι ομορφότερα νησιά στον πλανήτη. Ψήφισαν οι επισκέπτες της και οι ειδικοί συνεργάτες της. Η πρωτιά ήταν ελληνική υπόθεση καθώς την ομορφιά της Σαντορίνης δεν ξεπέρασαν ούτε οι φημισμένες Μαλδίβες, ούτε οι εξωτικές Σεϋχέλλες ή το εντυπωσιακό Μπαλί και η μαγευτική Χαβάη.

Η Σαντορίνη είναι το νησί που επικράτησε, με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα να γράφει πως ο προορισμός αυτός είναι «ιδανικός για μήνα του μέλιτος και μπορεί να προσελκύσει κάθε είδους επισκέπτη». Επίσης ανέφερε πως «οι λάτρεις της παραλίας μπορούν να επιλέξουν μια όμορφη παραλία, οι λάτρεις του φαγητού να απολαύσουν μοναδικές μεσογειακές γεύσεις ενώ όσοι αγαπούν την ιστορία να εξερευνήσουν το νησί».


Και η Μύκονος στα 16 ομορφότερα νησιά του κόσμου

Η Σαντορίνη πάντως δεν είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που βρίσκεται σε αυτή την λίστα. Ψηφίστηκαν άλλα δύο. Στην 9η θέση βρίσκεται η Μύκονος με την ιστοσελίδα να γράφει πως «οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν 24 ώρες την ημέρα» και στην 13η θέση η όμορφη Κρήτη, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του νησιού, με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί.

Αναλυτικά, μετά την Σαντορίνη, τα νησιά που ψηφίστηκαν είναι: Τα Μπόρα Μπόρα, τα Σαιντ Κιτς και Νέβις της Καραϊβικής, οι Μαλδίβες, το Σαιν Μαρτέν, τα Κέιμαν, τα Φίτζι, το Μάουι, η Μύκονος, το Μπαλί, το Καουάι, οι Σεϋχέλλες, η Κρήτη, η Χαβάη, η Ανγκουίλα και τα Γκαλαπάγκος.