11 Ιούνιος 2015, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 16:08

Πλημμέλημα τελικά για τον Γ. Καρατζαφέρη η ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες

  • Καρατζαφέρης με άνοιγμα στον τέως και τη... δραχμή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται τελικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, μετά την παραγγελία της Βουλής που διενέργησε έλεγχο στις δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασής του. 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τονίζει πως το γεγονός ότι δεν δηλώθηκαν τα 6,6 εκατ. ευρώ της off shore Catalina Ltd δεν έγινε επ' ωφελεία της ιδιότητός του, οπότε το αδίκημα δεν δύναται να πάρει κακουργηματική μορφή.

Σύμφωνα με το vima.gr, ο Γ. Καρατζαφέρης απαλλάσσεται επίσης και ως προς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα ακίνητα τα οποία έχει στην κατοχή του. Όπως προκύπτει, παραπέμπεται τελικά μόνο για το ένα από αυτά και πάντα για πλημμέλημα.

Με βάση εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του Γαβριήλ Μαλλή (ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση) και του Εφετείου δεν εμφανίζεται καμία εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στο παρελθόν στην ιστορία προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma λαμβάνοντας μέσω της Catalina Ltd (το 2007 και το 2008) το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις.