11 Ιούνιος 2015, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 18:57

Αντίστροφη μέτρηση για το 8ο τριήμερο Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

  • Αντίστροφη μέτρηση για το 8ο τριήμερο Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες ενόψει του τριήμερου Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά (το όγδοο στη σειρά) που διοργανώνεται από την Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά». Στις 19, 20 και 21 Ιουνίου οι Πόντιοι της Αμερικής θα συναντηθούν στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά για μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και του ελληνικού προξενείου.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό μουχαπέτ’ στο Metropolitan Center. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο βετεράνος χοροδιδάσκαλος Νίκος Ζουρνατζίδης θα παραδώσει δύο σεμινάρια διάρκειας συνολικά πέντε ωρών.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 250 χορευτές από 10 σωματεία των ΗΠΑ και του Καναδά. Επίσημος προσκεκλημένος στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Ειδικά για το Φεστιβάλ της Ποντιακής Νεολαίας Καναδά-ΗΠΑ στο Τορόντο θα ταξιδέψουν η Πέλα Νικολαΐδη και ο λυράρης Δημήτρης Ξενιτόπουλος, οι οποίοι θα εμφανιστούν το Σάββατο στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Center.

Την Κυριακή το πρωί ο ναός του Αγίου Νικολάου θα γεμίσει με ποντιακά λάβαρα, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Το απόγευμα της Κυριακής θα παρουσιαστούν ποντιακοί χοροί από τους χορευτές των σωματείων.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα ακόμα μουχαπέτ’ στο οποίο θα παίξει λύρα ο Κώστας Παπαδόπουλος, νταούλι ο Γιώργος Μιχαηλίδης και θα τραγουδήσει ο Σάκης Παπαδόπουλος. 

Gallery