11 Ιούνιος 2015, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 14:21

Ποια είναι η μητρική γλώσσα των περισσότερων ανθρώπων στον κόσμο;

  • Ποια είναι η μητρική γλώσσα των περισσότερων ανθρώπων στον κόσμο;

Μπορεί να είναι η αγγλική γλώσσα εκείνη που μιλούν οι άνθρωποι σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου και να θεωρείται η επίσημη διεθνής γλώσσα, ωστόσο η μεγαλύτερη ευρέως διαδεδομένη μητρική γλώσσα είναι τα κινεζικά. Αυτό δείχνει γράφημα που δημοσίευσε πρόσφατα η αγγλόφωνη εφημερίδα South China Morning Post και το οποίο σχεδιάστηκε από τον Αλμπέρτο Λούκας Λόπες.

Σε αυτό παρουσιάζεται ένας κύκλος που αντιπροσωπεύει τα 4,1 δισ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μιλούν μία από τις 23 πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου ως μητρική τους γλώσσα.

Κάθε γλώσσα φαίνεται μέσα σε μαύρα σύνορα και μετά παρατίθενται οι αριθμοί αυτών που μιλούν την καθεμιά από αυτές ως μητρική (σε εκατ.) ανά χώρα.

Το χρώμα των χωρών δείχνει πώς οι γλώσσες ρίζωσαν σε πολλές διαφορετικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτό, εκτός από τα αγγλικά, γλώσσες που μιλιούνται από πολλούς άλλους ανθρώπους ανά τον κόσμο είναι και τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, αλλά και τα τουρκικά.

Όπως αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 7.102 γνωστές γλώσσες που είναι ενεργές και χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.