10 Ιούνιος 2015, 20:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2015, 20:29

Τον Οκτώβριο ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες, στη Νέα Σμύρνη

  • Τον Οκτώβριο ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες, στη Νέα Σμύρνη
    Οι πρωταθλητές του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη και Χριστόφορος Μερούσης στηρίζουν τη διοργάνωση (φωτ.: Intime)

«Historic Run – Τρέχοντας για την Ιστορία» είναι ο επίσημος τίτλος του 1ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. «Ελάτε στις 4 Οκτωβρίου να τρέξουμε όλοι μαζί», είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη.

Η ιδέα για τη διοργάνωση ενός αθλητικού και παράλληλα πολιτιστικού γεγονότος στη Νέα Σμύρνη υπήρχε εδώ και χρόνια. «Πιστεύουμε πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή», εξήγησε ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης. Πρόθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να συμμετάσχουν δρομείς από όλη την Αττική, ενώ η συναυλία που θα ακολουθήσει –στο πλαίσιο της εκδήλωσης λήξης των Ιωνικών Γιορτών– «θα μετατρέψει τον αγώνα σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού», όπως λένε οι διοργανωτές.

Ο αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, θα έχει τρεις διαδρομές (10, 5 και 2,5 χλμ.). Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από την πλατεία Νέας Σμύρνης.

«Είμαστε εδώ σήμερα επειδή έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε αυτό που ονομάζουμε Μικρασιατικό Αθλητισμό, καθώς οι Μικρασιάτες που δραστηριοποιήθηκαν στον αθλητισμό άφησαν το αποτύπωμά τους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. Ένα πρωτοποριακό γεγονός με μνήμες από το παρελθόν και ελπίδες για το μέλλον, βλέπει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρης Μισαηλίδης.

Τις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.neasmirnihistoricrun.gr), μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνονται και εγγραφές. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται επίσης στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης και στα Αθλητικά Κέντρα - Δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια.