10 Ιούνιος 2015, 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2015, 18:58

Η σύγχρονη Τουρκία συνυπεύθυνη με Ταλαάτ, Ενβέρ, Κεμάλ για τις Γενοκτονίες

  • Η σύγχρονη Τουρκία συνυπεύθυνη με Ταλαάτ, Ενβέρ, Κεμάλ για τις Γενοκτονίες
    Από την ομιλία του Εντ. Σαρμαζάνοφ στο Σύνταγμα, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτ.: Ελεάνα Λούπα)

Απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών της 100ής επετείου από τη Γενοκτονία των Αρμενίων έκανε ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ ενώπιον των συναδέλφων του.

Με δεδομένο ότι οι Αρμένιοι βουλευτές δεν θα μπορούσαν παρά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο αλλά και σε εκείνες που καταδικάζουν την πολιτική της άρνησής τους, ο Σαρμαζάνοφ υπογράμμισε ότι οι Αρμένιοι είναι οι λαμπαδηφόροι του κινήματος καταδίκης της προσχεδιασμένης τραγωδίας.

«Η Βουλή της Δημοκρατίας της Αρμενίας ψήφισε την ιστορική ανακοίνωση της 24ης Μαρτίου που καταδικάζει τη γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων.

»Με αυτό επιβεβαιώθηκε ότι είμαστε οι λαμπαδηφόροι της καταδίκης της Γενοκτονίας όχι μόνο των Αρμενίων αλλά όλων των λαών» δήλωσε ο Αρμένιος βουλευτής σύμφωνα με το Armenpress.

Όπως είπε, η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας επιδίωξε να σχηματιστεί η διεθνής πλατφόρμα «Μέλη του Κοινοβουλίου κατά της Γενοκτονίας» με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις για την καταδίκη των γενοκτονιών και της άρνησής τους, ισχυροποιώντας τα όπλα των μελών των κοινοβουλίων σε διάφορες χώρες. Παράλληλα έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται εκθέσεις με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός υποστηρίζει ότι οι Αρχές της σημερινής Τουρκίας μοιράζονται το βάρος της Γενοκτονίας με τους Ταλαάτ, Ενβέρ και Κεμάλ. Εφόσον δηλαδή αρνούνται να αναγνωρίσουν τόσο τη Γενοκτονία των Αρμενίων όσο και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών, αποδέχονται το βαρύ φορτίο.