10 Ιούνιος 2015, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2015, 14:09

Εξάχρονο παιδί βρέθηκε μετά από έξι μέρες σε δάσος της Τοκάτης του Πόντου

  • Εξάχρονο παιδί βρέθηκε μετά από έξι μέρες σε δάσος της Τοκάτης του Πόντου
    Ο εξάχρονος Μουσταφά Γιασάρ στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του

Ο εξάχρονος Μουσταφά Γιασάρ, από το χωριό Σουτλούτζε της επαρχίας Έρμπαα Τοκάτης στον δυτικό Πόντο, πριν από μερικές μέρες πήγε με τη γιαγιά του στο δάσος, με σκοπό να μαζέψουν τσαλιά για το φούρνο. Εκεί, κάποια στιγμή, ο Μουσταφά ακολούθησε τα γαϊδούρια που απομακρύνθηκαν για να βοσκήσουν, και τελικά χάθηκε μέσα στο δάσος! Όσο κι αν έψαξαν οι γονείς του, δεν μπόρεσαν να τον βρουν.

Οι έρευνές τους, με τη βοήθεια και άλλων χωρικών, συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες. Μαζί τους και άνδρες της στρατοχωροφυλακής, ενώ πετούσε και ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης  – χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την έκτη μέρα, και ενώ όλοι είχαν αρχίσει να απελπίζονται, φοβούμενοι ότι το παιδί είτε κατασπαράχτηκε από κάποιο άγριο ζώο είτε πέθανε από την ασιτία, ο Μουσταφά εντοπίστηκε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το χωριό.

Ήταν κάτω από ένα δένδρο, σε κατάσταση σχετικής αδυναμίας. Οι γονείς του, τρελαμένοι από τη χαρά τους, αφού αγκάλιασαν τον Μουσταφά τον πήγαν στο νοσοκομείο της Έρμπαα για να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του.


Στην αγκαλιά του μπαμπά του ο Μουσταφά

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ζωή του μικρού δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και του έδωσαν εξιτήριο. Είναι σίγουρο ότι ο Μουσταφά, που επιβίωσε τρώγοντας χόρτα, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την περιπέτεια που έζησε χαμένος επί έξι ημέρες στο δάσος.