9 Ιούνιος 2015, 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2015, 19:09

Κοντονής: Τέλος η ανομία και η κακοδιαχείριση

  • Κοντονής: Τέλος η ανομία και η κακοδιαχείριση
    O Σταύρος Κοντονής (αριστερά) μαζί με τον Ιούλιο Συναδινό σήμερα στη συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα στο υπουργείο στην Αθήνα (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης για θέματα της αρμοδιότητάς του παραχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό. Μίλησε για την χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, όπου έγινε μια ανακατανομή των πιστώσεων και έχει αρχίσει η καταβολή του 40% της ετήσιας επιχορήγησής τους. Ο υφυπουργός στάθηκε στην αυστηροποίηση των ελέγχων για κάθε ευρώ που δίνεται από το κράτος για τον αθλητισμό. «Τέλος η ανομία και η κακοδιαχείριση, έλεγχοι για κάθε ευρώ…», είπε.

Αναφορά ο Σταύρος Κοντονής έκανε επίσης στην αλλαγή διοίκησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και στις προσπάθειες ανασυγκρότησης του ΕΣΚΑΝ. Αποκάλεσε «αγκάθι» τις εξάμηνες παρατάσεις αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, θέμα για το οποίο είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την πλήρη και οριστική επίλυσή του.

Τόνισε ακόμα ότι με τον νέο νόμο δεν έχουν εναρμονιστεί οι στοιχηματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα από ένα τζίρο που εκτιμάται στα 6 δισ. ευρώ το ελληνικό κράτος να χάνει μεγάλα έσοδα.

Αντίθετα, η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είπε ότι είναι πολύ καλή (αποδίδει το 30% εσόδων του στο κράτος) και όπως τόνισε, η διοίκησή του έχει καταλάβει ότι απαιτείται μια ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες, οι οποίες προβαίνουν σε σπατάλες, κυρίως με τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπου επιλέγουν ακριβά ξενοδοχεία για τη διαμονή τους ενώ στις αποστολές συμμετέχουν και πολλοί συνοδοί οι οποίοι δεν χρειάζονται.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί με ακρίβεια ο αθλητικός νόμος: «Οι ομάδες είχαν όλο το χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν και αν δεν είναι έτοιμες, οι αγώνες τους από τη νέα περίοδο είτε δεν θα γίνονται είτε θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».