9 Ιούνιος 2015, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2015, 11:16

Έλληνες φοιτητές της Νομικής σάρωσαν σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

  • Έλληνες φοιτητές της Νομικής σάρωσαν σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό
    Οι τέσσερις από τους πέντε φοιτητές της Νομικής Αθηνών (Φωτ.:cretalive.gr)

Μπορεί οι δομές της χώρας να κλονίζονται από την κρίση, ωστόσο το ανθρώπινο δυναμικό πάντα βρίσκει τρόπο να αποδεικνύει τις δυνατότητές του, πολύ συχνά και την ανωτερότητά του.

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι 1-5 Ιουνίου.

Πρόκειται για τους δευτεροετείς φοιτητές Μαριάνθη Κουτρή, Μαρία Βασιλάκη και Αθανάσιο Πλεξίδα, τον μεταπτυχιακό φοιτητή Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο και την πρωτοετή Νίκη Κουρή.

Οι φοιτητές πήραν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος υπό την καθοδήγηση του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου Γ. Κυριακόπουλου.

Στα προκριματικά, γράφει το cretalive.gr, διαγωνίστηκαν με τις νομικές σχολές Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου, στα ημιτελικά με την ομάδα του Paris ΧΙ και στον τελικό είχαν απέναντί τους το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα θέματα που πραγματεύτηκαν απασχολούν τη διεθνή κοινότητα και είναι η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων με τη Γη.

Επόμενο βήμα για τους φοιτητές της Νομικής είναι ο Παγκόσμιος Τελικός που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2015 στην Ιερουσαλήμ. Τα ελληνόπουλα θα αναμετρηθούν με τους νικητές από ΗΠΑ, Ασία / Ειρηνικό και Αφρική.