8 Ιούνιος 2015, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2015, 20:24

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος επιδεικτικά με τον Ήλιο της Βεργίνας (φωτο)

  • Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος επιδεικτικά με τον Ήλιο της Βεργίνας (φωτο)
    Δεξιά ο Αντόνιο Μιλόσοσκι
  • Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος επιδεικτικά με τον Ήλιο της Βεργίνας (φωτο)

Νέα πρόκληση από τον αντιπρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας και ανάρτησε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Σε αυτές εμφανίζεται μαζί με μία παρέα ορειβατών στους καταρράκτες Μπάμπουνα, σε βουνό της περιοχής του Βέλες (κεντρικό τμήμα της πΓΔΜ), να κρατούν σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντ. Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών και ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, του Νίκολα Γκρούεφσκι, φωτογραφίζεται με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Το ίδιο είχε πράξει και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν μαζί με μια παρέα ορειβατών από τη χώρα του είχε αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε αντίδραση. «Οι ενέργειες του κυρίου Μιλόσοσκι αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να έχει 15 λεπτά δημοσιότητας. Ας τον αφήσουμε στην πλάνη του» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου, Κωνσταντίνου Κούτρα, σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.