8 Ιούνιος 2015, 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2015, 20:38

Άστατος καιρός την Τρίτη με τοπικές βροχές ή καταιγίδες

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
    Φωτ.: Flickr

Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες διάσπαρτες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία, λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι οποίες πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Διάσπαρτες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.