14 Ιούνιος 2015, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2015, 17:35

Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ

  • Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ
    Φωτογραφία αρχείου από το Ελληνικό Φεστιβάλ του 2014
  • Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ
    Οι τέντες για τους επισκέπτες θα στηθούν την Παρασκευή το πρωί, πριν από την έναρξη του φεστιβάλ

Εβδομήντα δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σιμπόιγκαν στο Ουισκόνσιν, αλλά οι ομογενείς δηλώνουν πιστοί στο ραντεβού με τη μεγάλη ετήσια γιορτή στο προαύλιο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ντέλαντ Παρκ.

Φέτος το 72ο Ελληνικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Ιουνίου, και όπως πάντα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν ελληνικό φαγητό και να μάθουν να χορεύουν ελληνικούς χορούς.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του φεστιβάλ είναι ότι αρκετοί ομογενείς επιδιώκουν να επαναλαμβάνουν κάθε φράση που λένε στους Αμερικανούς φίλους τους και στα ελληνικά «ώστε να μαθαίνουν τη γλώσσα μας» λέει στο sheboyganpress.com ο Τζον Σταματόπουλος.

Στο χώρο θα λειτουργήσει και αγορά όπου θα πωλούνται ελληνικά προϊοντα και μπλουζάκια με το εθνόσημο για όλους όσοι θέλουν να μπουν στο πνεύμα της γιορτής. Τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ που στήνεται στην περιοχή κάθε χρόνο.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, μιας από τις παλαιότερες ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες των ΗΠΑ, της οποίας ακόμα χρησιμοποιείται το αρχικό χτίσμα χωρίς καμία προσθήκη ή επιδιόρθωση.