8 Ιούνιος 2015, 13:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2015, 13:08

Φωτογραφήθηκαν γυμνοί και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το σεισμό στη Μαλαισία!

  • Φωτογραφήθηκαν γυμνοί και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το σεισμό στη Μαλαισία!
    Η πρώτη επίμαχη φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook και θεωρείται ότι προκάλεσε την οργή των πνευμάτων που κατοικούν στο όρος Κινάμπαλου στη Σαμπάχ της Μαλαισίας
  • Φωτογραφήθηκαν γυμνοί και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το σεισμό στη Μαλαισία!
    Η δεύτερη επίμαχη φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook και θεωρείται ότι προκάλεσε την οργή των πνευμάτων που κατοικούν στο όρος Κινάμπαλου στη Σαμπάχ της Μαλαισίας

Οι φωτογραφίες τους ανέβηκαν πρώτα στο Facebook και στη συνέχεια διακινήθηκαν μέσω της πλατφόρμας WhatsApp σε εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου. Δέκα συνολικά άτομα, τέσσερις γυναίκες και έξι άνδρες, βρίσκονταν σε εκδρομή στο όρος Κινάμπαλου στη Σαμπάχ της Μαλαισίας, όταν αποκόπηκαν από την ομάδα, έβγαλαν τα ρούχα τους και άρχισαν να φωτογραφίζονται.

Θα μπορούσε να είναι μια πλάκα κατά τη διάρκεια των διακοπών αν οι τοπικές Αρχές της Μαλαισίας δεν κατηγορούσαν τους συγκεκριμένους τουρίστες ότι ευθύνονται για τον σεισμό των 5,9 βαθμών που είχε απολογισμό 16 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους ορειβάτες. Η αστυνομία έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τους πέντε από τους δέκα τουρίστες. Πρόκειται για δύο αδερφές από τον Καναδά, δύο Ολλανδούς και έναν Γερμανό. Εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στους δυο Καναδούς.

Οι ντόπιοι θεωρούν το όρος Κινάμπαλου ιερό καθώς πιστεύουν ότι εκεί αναπαύονται οι ψυχές των προγόνων τους.

«Ο σεισμός μπορεί να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση για το ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Δεν μπορούν να σαχλαμαρίζουν στο ιερό μας βουνό», δήλωσε στη Borneo Post ο αναπληρωτής υπουργός της Σαμπάχ. Σύμφωνα με μαλαισιανά μέσα ενημέρωσης μια τοπική φυλή πρόκειται να διοργανώσει τελετή κατευνασμού των πνευμάτων.