8 Ιούνιος 2015, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2015, 10:22

Η Νέα Κερασούντα υποδέχθηκε το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

  • Η Νέα Κερασούντα υποδέχθηκε το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

Το ιερότερο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, υποδέχθηκε με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις η Νέα Κερασούντα Πρέβεζας το περασμένο Σάββατο.

Την εικόνα, που θα παραμείνει μόνιμα στην περιοχή, υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος στην είσοδο του χωριού, παρουσία πλήθος κόσμου, πολιτιστικών, ποντιακών συλλόγων καθώς και των τοπικών αρχών. Μια πομπή αποτελούμενη από μέλη ποντιακών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, με τις λύρες στα χέρια, συνόδευσαν το αντίγραφο της εικόνας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Κερασούντας όπου τελέστηκε δοξολογία και έγινε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

«Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για εμάς τους ποντιακής καταγωγής κατοίκους της περιοχής να υποδεχθούμε την Παναγία των Ποντίων στον τόπο μας» ανέφεραν μέλη των συλλόγων.

Η πρώτη μέρα της υποδοχής της εικόνας, ολοκληρώθηκε με εκδήλωση για την Παναγία Σουμελά και τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία του χωριού. Παιδιά κάθε ηλικίας με ποντιακές λύρες τραγούδησαν ποντιακά μοιρολόγια αφιερωμένα στις 353.000 ψυχές των Ποντίων που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα και βίαια.


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου τελέστηκε Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες Ποντίους.

  • Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Ποντιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κερασούντας στο facebook.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ06
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
18:30
Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Κερασούντας...