8 Ιούνιος 2015, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2015, 08:43

Μέρκελ: Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί

  • Μέρκελ: Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί

Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Μόλις λίγες μέρες πριν από την τριμερή με Ολάντ και Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, η Μέρκελ απάντησε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

«Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί –από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό» διευκρίνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στη χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι την G7 ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.