7 Ιούνιος 2015, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 20:14

ΠΑΣΟΚ: Αρχηγός από τη βάση του κόμματος

  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά
    Η Φώφη Γεννηματά μιλάει κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Την ώρα που η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά συγκέντρωνε 670 υπογραφές Συνέδρων, έναντι 300 του Ανδρέα Λοβερδου και 320 του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε την απόφαση για εκλογή νέου αρχηγού, την ερχόμενη Κυριακή (14/6), από τη βάση.

Και αυτό, γιατί απορρίφθηκε η πρόταση του Γιώργου Φλωρίδη για εκλογή νέου προέδρου από το Συνέδριο. Έτσι, θα συγκρουστούν πλέον οι δυο τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη είναι της Φώφης Γεννηματά, που στηρίζεται (και) από τους Παπανδρεικούς. Η δεύτερη είναι εκείνη που στηρίζει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την εκφράζουν Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος. Στο Συνέδριο υπήρξαν επίσης ψηφοφορίες επί άλλων θεμάτων. 

Απορρίφθηκε η πρόταση του Α. Λοβέρδου να εκλεγεί γραμματέας από το Συνέδριο, όπως και η πρόταση Κωνσταντινόπουλου να αποφασίζεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση μια σειρά κορυφαίων επιλογών, όπως το αν χώρα ξαναμπεί σε μνημόνιο, ή αν το ΠΑΣΟΚ μπει στην κυβέρνηση.

Επεισόδιο, πάντως, δημιουργήθηκε το πρωί όταν άγνωστος εμφανίστηκε στο χώρο του Συνεδρίου να μοιράζει φυλλάδιο με τίτλο «Πολιτική παρακαταθήκη του Γ. Γεννηματά». Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επιτελείου της Φώφης, η οποία μίλησε για προβοκάτσια.