7 Ιούνιος 2015, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 16:52

Τουρκία: Υπεραιωνόβιος Κούρδος 130 χρόνων ψήφισε για την ειρήνη!

  • Τουρκία: Υπεραιωνόβιος Κούρδος 130 χρόνων ψήφισε για την ειρήνη!
    Ο υπεραιωνόβιος Κούρδος την ώρα που ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη (φωτ.: www.firatnews.com)
  • Τουρκία: Υπεραιωνόβιος Κούρδος 130 χρόνων ψήφισε για την ειρήνη!

Ένα από τα αξιομνημόνευτα γεγονότα των σημερινών εκλογών στην Τουρκία δεν μπορεί παρά να είναι η δύναμη ψυχής και πνεύματος, που έδειξε ένας υπεραιωνόβιος Κούρδος. Σε ηλικία 130 χρόνων, ο Μεχμέτ Εσέν που γεννήθηκε το 1885 στο χωριό Ες του νομού Σιίρτ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, έκανε χρήση του εκλογικού του δικαιώματος!

Προσερχόμενος στην κάλπη έκανε δηλώσεις. «Η ψήφος μου είναι για την ειρήνη και την αδελφοσύνη», είπε φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο και πρόσθεσε με έμφαση ότι στη συνθήκη της Λωζάνης, το Κουρδιστάν και οι Κούρδοι, προδόθηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ και από τους Τούρκους εθνικιστές, και πλέον έχει έρθει η ώρα ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Ο Εσέν ψήφισε υποβασταζόμενος από τα εγγόνια του, στην κωμόπολη Έρουχ του νομού Σιίρτ. Για πολλά χρόνια αναγκάστηκε να ζήσει στην Αντιόχεια και τη Μερσίνα, μακριά από τις πατρογονικές του ρίζες, επειδή οι δυνάμεις του τουρκικού κράτους έκαψαν και λεηλάτησαν το χωριό του, τη δεκαετία του 1990.

Ο υπεραιωνόβιος Εσέν, ο οποίος μάλιστα πήρε μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως στρατιώτης, υπογράμμισε ότι δεκαετίες τώρα αγωνίζεται για να επιτευχθεί η εθνική ενότητα των Κούρδων.