7 Ιούνιος 2015, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 14:03

«Βέλη» Γιούνκερ σε Τσίπρα

  • Βόμβες Γιούνκερ κατά της ελληνικής κυβέρνησης
    Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών σχετικά με τη συμφωνία για τη διάσωση της Αθήνας από τη χρεοκοπία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μου είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της (περασμένης) Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μία εναλλακτική πρόταση (...). Ποτέ δεν έλαβα αυτή την εναλλακτική πρόταση για τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Γιούνκερ σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής της Ε.Ε. με την CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής), που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι επιλογή, αλλά προειδοποίησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι «θα βγάλει λαγό από το καπέλο» για να την αποτρέψει.