7 Ιούνιος 2015, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 11:38

Πιέσεις Ομπάμα προς Μέρκελ και Λαγκάρντ

  • Πιέσεις Ομπάμα προς Μέρκελ και Λαγκάρντ
    Παιδιά που φορούσαν τοπικές φορεσιές υποδέχτηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο στο αεροδρόμιο του Μονάχου (φωτ.: EPA/ARMIN WEIGEL)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Βαυαρία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7, που θα επικεντρωθεί στη βία η οποία μαστίζει την ανατολική Ουκρανία, αλλά και στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, όπου βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου. Εκεί θα φιλοξενηθεί αργότερα σήμερα η σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία και αποδεχόμενος τις εισηγήσεις του οικονομικού του επιτελείου, θα επιχειρήσει να μεταπείσει την Άγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ. Θα απαιτήσει από την Ευρώπη και την Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο κείμενο το συντομότερο δυνατό.