7 Ιούνιος 2015, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 11:19

Θεσσαλονίκη: Κλειστή σήμερα η Λεωφόρος Νίκης

  • Θεσσαλονίκη: Κλειστή σήμερα η Λεωφόρος Νίκης
    Κόσμος κάνει περίπατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε μια από τις πρώτες Κυριακές εφαρμογής του μέτρου της πεζοδρόμησης στην Λεωφόρο Νίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε πεζόδρομο μετατρέπεται σήμερα η Λεωφόρος Νίκης. Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης, η οποία πραγματοποιείται μία Κυριακή κάθε μήνα, η Λεωφόρος Νίκης θα κλείσει από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου, μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, θα αμφιδρομηθούν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, εξυπηρετώντας τις παρόδιες ιδιοκτησίες και τους σταθμούς αυτοκινήτων που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατόδρομους των οδών Σαλαμίνος και Ναυάρχου Κουντουριώτη για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλάτων προς το σημείο της πεζοδρόμησης.

Με μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας, θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.